Logo

Vloeren olïen

Een geoliede vloer heeft charisma, een mooie matte uitstraling en diepte in de houtstructuur zoals bij geen andere manier van afwerking is te vinden. Een vloer in de olie is sinds ca. 18 jaar enorm in opmars. De oliën die sinds die tijd op de markt zijn doen waar ze voor staan. Olie wordt al sinds mensenheugenis op vloeren aangebracht, u moet denken aan de bekende lijnolie, echter deze is niet volledig waterafstotend. De tegenwoordig gebruikte oliën op hardwas basis zijn dat wel. Ook strepen ze niet, de hardwas-olie combinatie zorgt voor een harde waterafstotende toplaag. De oliën zijn er in talloze kleuren en kunnen in vele variaties worden aangebracht, wij hebben monster materiaal bij ons voor een goede indicatie.

Echter zijn de oliën minder geschikt als u grote huisdieren heeft, immers een laklaag is harder en slijtvaster. Een feit is ook dat tropische houtsoorten minder olie opnemen en er dus andere dan de reguliere oliën benodigd zijn. Wel is een olievloer bij evt. krassen prima bij te werken zonder naderhand aanzetten zijn te zien, een beetje staalwol met olie doet wonderen.

Een olie vloer verdient eens in de 26 weken een onderhoudsbeurt. Daarbij wordt gewoon met een doek onderhoudsolie aangebracht, net zoals u normaal u vloer zou dweilen. Dit behoeft enkel in de belopen gedeeltes, het is niet nodig op plaatsen waar niet wordt gelopen. Een half uur drogen volstaat. Het is bij olie dringend aanbevolen de bij het merk behorende onderhoudsolie en reiniger te gebruiken. Kortom, een vloer in de olie is zeer sfeervol en goed geschikt met kinderen (ook milieuvriendelijk) U heeft iets meer onderhoud, maar u hoeft nooit meer te schuren en opnieuw oliën.

Een vloer schuren en in de olie €14,- per m²

Vloerschuren.com

Voor uw houten vloer

Aswin Mensen

Parketteur

info@vloerschuren.com

Tel: 0591-394583 / 06-40780666

Barger-Compascuum

Jan Berendsstraat 8, 7884PS